Bahan-Bahan
- 2 cawan tepung beras
- 1 tin jagung (siap dalam tin)
- 1/2 cawa kacang hijau rebus
- 1 biji pisang - potong dadu kecil
- 8 sudu besar gula pasir - boleh disesuaikan dengan selera anda
- 5 cawan santan
- 1 biji kaledek - rebus 1/2 masak, potong dadu)
- sedikit garam
- 1/2 ketul gula melaka
Cara Penyediaan
- dalam kuali besar campurkan gula, garam, santan, dan tepung beras.. kemudian maska hingga mendidih menggunakan api sederhana.. ketika memasak kacau selalu.
- masukkan pisang, jagung, kacang hijau, dan keledek dan kacau lagi hingga kaledek empuk. masak hingga adunan menjadi empuk dan apabila terlalu pekat boleh tambahkan sedikit air.
- apabila sudah masak bolehlah matikan api dan tuangkan kedalam bekas.. siap untuk dihidangkan..
Catat Ulasan