Bahan-bahan:
- 250 gm butter
- 280 gm tepung gandum
- 10 gm serbuk koko
- 150 gm gula kastor
- ½ sudu kecil esen vanila
- ½ sudu kecil soda bikarbonat
- 2 sudu besar susu tepung
- 2 sudu besar tepung jagung
- 1 biji kuning telur
- 100 gm sebarang kekacang (walnut, badam, hazel, gajus, etc, yang dicincang)
- 100 gm coklat cip
- Secubit garam
Cara meyediakan:
- Pukul butter, gula kastor dan esen vanila hingga kembang.
- Masukkan kuning telur dan pukul rata.
- Ayakkan tepung gandum, tepung jagung, susu tepung, soda bikarbonat, serbuk koko dan garam ke dalam bahan yang dipukul tadi.Kemudian kacau hingga rata.
- Masukkan coklat cip dan cincangan kacang. Kacau rata.
- Sudukan adunan di atas dulang pembakar. Bakar pada suhu 160°C selama 15-20 minit atau sehingga kekuningan.
Catat Ulasan