
Bahan2:
Bahan A
- 2 ketul leher ayam
- 6 cawan air
- 1/2 cawan minyak masak
- 2 cawan santan
Bahan B
- 1/2 labu bawang besar
- 1 inch halia
- 1 batang serai
- 2 ulas bawang putih
- 10 tangkai cili kering
- 1/4 cawan udang kering
- 1 sudu kecil MAGGI® CukupRasa™
Bahan C
- 3 ekor udang
- 2 sudu makan isi kerang
- 3 biji bebola ikan
Bahan D
- 1 inch kulit kayu manis
- 1/2 cawan serbuk kari daging
- 15 helai daun kari
Bahan F
- 2 cawan laksa- rendam dalam air panas.
- 1 biji telur rebus
- 2 sudu besar hirisan timun
- 1 biji tauhu pok
- 1 tangkai daun sup
- 1 sudu kecil bawang goreng
Cara2:
- Panaskan minyak dan tumis bahan B yang telah dikisar hingga harum dan kering
- Masukkan Bahan D, ayam, dan kacau.
- Masukkan santan, tutup periuk dan kecilkan api.
- Masak 10 minit hingga santan pecah.
- Masukkan air, bahan C dan E. Masak selama setengah jam
- Masukkan bahan F dlm mangkuk dan tuangkan kuah.
- Tabur bawang goreng dan daun sup.
Catat Ulasan